"Venäläistä nykykulttuuria ja miniopas Moskovaan"



Pages

IHANIA HUIVEJA

04/03/2015

En tiedä mitään kauniimpaa huivia kuin venäläiset kukkahuivit. Ja Venäjällä, näitähän näkee. Maslenitsasta lähtien ovat kukkahuivit tulleet Moskovassa jälleen mukaan katukuvaan. Vaikka en juuri shoppailekaan – tämä on sellainen vaatekappale, jota en voi jättää ostamatta. Huivikaupoille siis. (Tästä voitte nähdä venäläisiä naisia kukkahuivit päässä.)



Olen jo pitkään harkinnut ostavani oman kukkahuivin. Oikeat ja laadukkaat huivit ovatkin melko hintavia, jos ostaa sellaisen jälleenmyyjältä (torilta, kojumyyjältä) ja valikoimakaan ei myöskään ole kovin suuri. Ystäväni kertoi minulle sivustosta nimeltä platki.ru, jossa kerrotaan kaikki Moskovan kukkahuivikaupat. Näissä kaupoissa myydään siis ehtaoikeita kukkahuiveja, suoraan tehtaalta, ilman välikäsiä.  Joten hintakin on hieman edullisempi, joskaan huivit ovat silti hieman hintavia – mutta ihan syystä. Ja se valikoima, huh, huiveja on satoja! Löytyy valikoimasta myös monia muitakin huiveja, kuin kukallisia. Ystäväni kertoi minulle myös toisesta kaupasta, jossa myydään näitä samoja huiveja pienen valmistusvian vuoksi vieläkin edullisemmin. Tämä kauppa sijaitsee Dopryninskayan metroaseman vieressä.

Huivit valmistetaan Moskovan alueella ja ovat siis ehta venäläinen tuote. Materiaali on villaa (ainakin omani). Huiveja ei saa konepestä ja myyjä kehottikin minua pesemäään huivini nopesti ilman sen suurempaa liottamista. Pienempi huivi maksoi reilu tuhat ruplaa ja suuremmalla huivilla oli hintaa noin 2500 ruplaa. Mikäli ostaa huivin pienellä valmistusvirheellä, voi hinta tippua puoleen. Kaupoista löytyi myös jättihuiveja ja minihuiveja. 

Gumin takana on Nikolskij Passaz nimisen ostoskeskuksen alakerrassa sijaitsee yksi hyvä huivikauppa. Osoite: Vetoshnyj pereulok 9 / Ветошный пер., д. 9
Lisätietoa: www.platki.ru

P.S. jokaisella huivilla on myös oma nimi. 

ä ä    ä ä ! 





Valokuvat / photographies © Moskvitska

4 Comments so far

  1. Replies
    1. Nää on niin kauniita. :) Kaupassa minuun iskikin pieni valinnan vaikeus, mutta ratkaisin sen sillä, että otan ensimmäisen, joka pistää oikein kunnolla silmään. Ja kauniin sininen Mariaksi nimetty huivi löytyy nyt minulta. :)

      Delete
  2. Venäläisten huivien puuvillan tehoviljely vaati keinokastelua joka kuivatti Aral-järven.

    ReplyDelete
  3. How can I get what I want. There was very beautiful print in blue bottom. Flowers and leaves had different colours, tugoise, grey, different blue shades and white smaller flowers. This was 7/7 planch, most left, second row if you count from the bottom upwards.

    ReplyDelete