"Venäläistä nykykulttuuria ja miniopas Moskovaan"



Pages

MEDVEDIN HERKKUA

09/09/2014

Medved / медведь / Karhu 
Mjod / мёд / Hunaja

Oletko maistanut puolukkahunajaa, entäpä pähkinähunajaa tai mustikkahunajaa? 

Viime viikonloppuna Moskovan 867-vuotissynttäreillä oli paljon erilaisia ruoka- ja herkkukojuja. Tavallisempien kojujen, kuten tee-, piirakka-, lettu- ja hillokojujen lisäksi löysin aivan erityisen hunajakojun. Tarjolla oli reilut parikymmentä erilaista hunajanäytettä. Tavallisempien hunajien lisäksi oli monilla eri marjoilla maustettua hunajaa, oli pähkinähunajaa ja oli jotakin mistä en edes sanakirjan avulla saanut tolkkua. 

Venäjällä hunajaa käytetään joidenkin ruokien ja jälkiruokien laittoon sekä teehen ja  lettujen päällä. Lisäksi yksi tavallinen alkupala on suolakurkut dipattuna smetanaan, jonka päällä on paljon hunajaa. Medovuhka / Медовуха on perinteinen slaavilainen hunajapohjainen alkoholijuoma. Sitä myydään  toreilla itsetehtynä. Epämääräisen näköinen ruskea muovipullo saattaa sisältää miellyttävän makuelämyksen!  Ruokakaupoista saa tehdasvalmisteista Medovuhkaa, jos torimyyjien keittämät litkut pelottavat. ;) 

Pietarisa asuessani ostin aina torilta Altain hunajaa, joka oli mielestäni siihen astisista hunajista maailman parasta. Näistä karhujen herkuista parhaiten mieleeni jäi puolukkahunaja! Ehkäpä se ohittaa jopa Altain hunajan… 






                                               Valokuvat / photographies © Moskvitska


Post a Comment