"Venäläistä nykykulttuuria ja miniopas Moskovaan"



Pages

TATTARISUURIMOT

01/09/2014


Moskova on niin valtavan suuri kaupunki, että siitä on vaikea saaada minkäänlaista otetta. Niinpä aloitan ensimmäisen varsinaisen postauksen kertomalla pienistä jyväsistä. Tattari eli gretska (гречка) kuuluu tatarkasveihin, jonka siemenet kerätään syötäväksi. Tämä erinomainen kuitu- ja proteiinipitoinen suurimo sopii myös keliaakikolle!



Tattarisuurimot maistuvat hieman pähkinälle ja maku on voimakkaampaa kuin esim. riisin. Itse olen käyttänyt tattarisuurimoita lisäkkeenä ja ruokaisemmissa salaateissa. Tattarisuurimoiden keittoaika vaihtelee 10-30 minuutin välillä. Keitinveteen voi lisätä hieman suolaa ja valmiiseen tattarilisäkkeeseen pieni voinokare antaa sopivasti lisämakua.

Venäjällä tattari on hyvin suosittu lisuke kalan, kanan tai lihan kanssa. Kaupoista löytyy useata eri lajiketta ja yhden kilon saa jopa alle eurolla.

Helppoa, halpaa, ravitsevaa ja ihan hyvää!



                            Valokuvat / photographies © Moskvitska 

Post a Comment