Moskova
on niin valtavan suuri kaupunki, että siitä on vaikea saaada
minkäänlaista otetta. Niinpä aloitan ensimmäisen varsinaisen
postauksen kertomalla pienistä jyväsistä. Tattari eli gretska
(гречка)
kuuluu tatarkasveihin, jonka siemenet kerätään syötäväksi. Tämä
erinomainen kuitu- ja proteiinipitoinen suurimo sopii myös
keliaakikolle!
Tattarisuurimot
maistuvat hieman pähkinälle ja maku on voimakkaampaa kuin
esim. riisin. Itse olen käyttänyt tattarisuurimoita lisäkkeenä ja
ruokaisemmissa salaateissa. Tattarisuurimoiden keittoaika vaihtelee
10-30 minuutin välillä. Keitinveteen voi lisätä hieman suolaa ja
valmiiseen tattarilisäkkeeseen pieni voinokare antaa sopivasti
lisämakua.
Venäjällä
tattari on hyvin suosittu lisuke kalan, kanan tai lihan kanssa.
Kaupoista löytyy useata eri lajiketta ja yhden kilon saa jopa alle
eurolla.
Helppoa,
halpaa, ravitsevaa ja ihan hyvää!
Post a Comment