"Venäläistä nykykulttuuria ja miniopas Moskovaan"



Pages

TEREMOK – BLINIEN PIKARUOKALA

31/10/2014


Pikkunälkään Venäjällä sopii hyvin suolaiset tai makeat blinit. Nämä letut ovat oikeastaan samanlaisia kuin suomalaiset räiskäleet tai ranskalaiset crepsit. Teremok on lettujen pikaruokala, jossa asiakas näkee lettujen koko valmistusprosessin. Blinejä saa hillolla, smetanalla, hunajalla, suklaalla, kondensoidulla maidolla ja muilla makeilla täytteillä. Suolaisia lettuja saa mm. juustolla, kinkulla, sienillä, lihalla, lohella ja mädillä. Ravintoloissa myydään myös keittoja, pelmenejä ja salaatteja.




Näitä blinipaikkoja löytyy paljon Moskovasta ja Pietarista sekä myös muualta päin Venäjää. Vaikka en olekaan ketjujen suurkannattaja, on mielestäni tässä erityinen konsepti. Miksei Suomessa ole tälläisiä nopeita ja halpoja lettupaikkoja? 



www.teremok.ru

Valokuvat / photographies © Moskvitska

5 Comments so far

  1. Yhdyn ihmettelyyn - miksei Teremokin konsepti ole rantautunut Suomen puolelle?
    Teremokista saa muuten myös jumalaista sienikeittoa.

    ReplyDelete
  2. Tässäpä oiva bisnesvinkki jollekin. ;)

    ReplyDelete
  3. Ranskaa kiertäneenä ja crêperieihin ihastuneena olen ihmetellyt samaa: missä ovat suomalaiset lettulat? Mehän rakastamme lettuja, sekä suolaisia että makeita! Toivottavasti idea lähtee lentoon ja Suomeen saadaan vihdoin lettupaikkoja :)

    ReplyDelete
  4. Itseasissa olin ranskalaisen puolisoni kanssa melkein perustamassa sellaista. Noin niin kuin ajatuksen tasolla. :D Kyllä varmaan joku kohta perustaa. Helsingissä on yksi, se parin ranskalaiskundin ratikkaravintola, kuulemma niillä on jossain myös ravintolankin.

    ReplyDelete
  5. Teremokeista löytyy englannin kielinen ruokalista, kun pyytää sen tiskiltä. Tosin Teremokin henkilökunta menee aina aivan jäihin turisteista. Käy Teremokissa aivan liian usein käydessäni Venäjällä ja lähes poikkeuksetta henkilökunta menee ihan överi jäihin turisteista. Vaikka ne saakin sen englannin kielisen ruokalistan suhteellisen helposti kaivettua tiskin alta. Tilailen niistä mini-Teremok kioskeista ihan sokkona blinejä. Ei ne ole niin kalliitaa, ettei haittaa jos saakin pahan makuisen. Minun Venäjän kieleni on riittävän pätevä erottamaan listasta makeat ja suolaiset blinit. Joten en ole kokenut mitää ihan superhyper yllätyksiä.
    Söin myös kerran Teremokista bliniä johon laitettu hyvin harmaahkoa lohta. Koska minulla oli todella nälkä söin sen silti. En saanut ruokamyrkytystä vaikka lohi maistuikin hyvin kalaisalle, eli pilaantuneelle.

    Aamulla saa Teremokista puuroa ja wifikin saattaa löytyy paikasta.

    ReplyDelete