"Venäläistä nykykulttuuria ja miniopas Moskovaan"



Pages

IRA ALAEVA – WATERMELON

30/11/2014

Mietin tässä eräs päivä, että onkohan Venäjällä jonkinlaista juhlaa vesimelooneille. Täällä kun elo-, syys- ja lokakuussa on jokapuolella suuria kontteja, joissa myydään vesimelooneja. Kysymykseeni löytyi vastaus, kun eksyin Ira Alaevan internetsivuille. Tänään esittelen hänen valokuvasarjansa vesimelooneille omistetusta juhlasta. 

Ira Alaeva (s.1983) on moskovalainen valokuvaaja. Hän on opiskellut paitsi insinööriksi myös valokuvausta ja multimediaa. Ira pitää pelkistetystä saksalaisesta arkkitehtuurista ja on myös kuvannut Venäjän fyysikoita. Hänen kuvissaan on insinöörimäisen otteen lisäksi nähtävissä ripaus huumoria. 

Volgan rannalla järjestetään joka vuosi syyskuun lopussa vesimeloonijuhla. Ihmiset pukeutuvat heidän vesimelooniasuihinsa ja kaikki mahdollinen muutettavissa oleva muutetaan punavihreäksi. Festivaali on melko uusi ja harva alueen ulkopuolinen tietää koko juhlasta. Ihmiset ovat innoissaan ja ylpeitä juhlastaan ja he tallentavatkin ahkerasti kotialbumeihinsa paljon kuvia, jotta vesimelooni alue muistettaisiin. 













Photos / photographies  ©  Ira Alaeva

Post a Comment