"Venäläistä nykykulttuuria ja miniopas Moskovaan"



Pages

ALAKULTTUURIEN FESTIVAALIT

02/11/2014

ArtPlayssa vietettiin viimeiset kolme päivää alakulttuurien festivaaleja. En ole koskaan käynyt vastaavanlaisissa  tapahtumissa, joten uteliaisuudesta lähdin katselemaan miltä näyttää Moskovassa tälläiset festarit. Asuja löytyi laidasta laitaan. Paljon oli esillä sotureita, sarjakuvahahmoja, mangahahmoja, prinsessoja, Liisa Ihmemaassa ja paljon muuta, joiden nimiä tai alagenrejä en tunne. 











Tämä Maailmojen avointen ovien päivä (День открытых миров) kokosi yhteen nuoria roolipukeutujia saman katon alle. Todennäköisesti tapahtuma olisi näyttänyt monessa muussa maassa lähes samanlaiselta. Festareilla oli paljon erilaisia pelikoneita ja tietokonepelejä. Paikalla myytiin myös paljon sarjakuvakirjoja, manga tavaraa ja muuta teemoihin sopivaa. Muutama ruokakojukin oltiin pystytetty ja ruoatkin näyttivät melkein sarjakuvaruoalta. Tapahtumassa oli myös pieni sarjakuvanäyttely, valokuvaukilpailu (mangahahmoista), esityksiä, puheita ja kilpailuita. 

Tapahtuma oli kaikille avoin ja myöskin ilmainen. Kyllä tosiaan olin kuin toisesssa maailmassa. Astuttuani sisään kameralleni hymyili nainen Liisa ihmemaasta suuren oikean kissan kanssa. Tämän hieman hullun hymyn jälkeen puikkelehdin mitä erilaisempien hahmojen seassa. Pelikoneet huusivat ja ihmisillä näytti olevan hauskaa. Kuvatessani hahmoja, huomasin kuinka hahmo toisensa jälkeen otti automaattisesti hahmolle tyypillisen poseerauksen. He ovat ilmeisesti tottuneita poseeraamaan kameralle. Pyrin kuitenkin sukeltamaan tässä roolien maailmassa siten, että näkisin myös edes hieman sen naamion taakse. Se ei olekaan yhtään helppoa! 

Lisää tietoa tapahtumasta venäjäksi, tuolla on myös paljon valokuvia! 
https://vk.com/openworld2014 

Valokuvat / photographies © Moskvitska

Post a Comment