"Venäläistä nykykulttuuria ja miniopas Moskovaan"



Pages

VALOKUVAAJAN HEDELMÄSALAATTI

27/01/2015

Viime viikko menikin valokuvan merkeissä. Samalla tuli selattua inspiroivia venäläisiä (toki selaan myös monia muitakin;)) kuvablogeja. Lopputuloksena syntyi myös Moskvitskan uusi kuvablogi. Valokuvaajien keskuudessa Tumblr:ssa tehdyt kuvablogit ovat olleet jo pitkään valokuvaajien yksi ilmaisukanavista. Itse olen käyttänyt perinteisiä nettisivuja. Nettisivut ovat ehkä astetta professionaalimmat, mutta niissä kuvat olisi hyvä esittää jotenkin järkevästi ja loogisesti kategorioissa. Yllättävät yhdistelmät, kuten Englannin kuningattaren animoitu pää ja pieteetillä tehty studiokuva eivät ehkä sovi yhteen, kun esitellään studiokuvaamisen taitoja. Tumbrlin kuvablogissa tämä on kuitenkin mahdollista. Tumbrl on ikään kuin valokuvaajan inspiraatiokuvista koostuva hedelmäsalaatti tai inspiraatio päiväkirja nettisivujen lisäksi. Kuvablogiin voidaan lykätä sekalaisia kuvia, jotka muodostavat yhdessä hallitun kokonaisuuden ja kertovat myös samalla kuvaajan tyylistä. Toki Tumbrlia käytetään myös moniin muihin tarkoituksiin.

Olen jo pitkään miettinyt tekeväni tälläisen kuvablogin, jonkin teeman ympärille. Nyt kun minulla alkaa olemaan materiaalia Moskovasta, ajattelin perustaa tälläisen kuvablogin, jonne tulee vain Moskovassa ottamiani kuvia taiteellisemmalla otteella. Tulen päivittämään tuota blogia muutaman kerran kuukaudessa. 


Tässä vielä muutamia inspiroivia venäläisten kuvaajien kuvablogeja. (nimen kohdalta pääsee suoraan kuvablogiin)


















































Tässä vielä pari muuta mielenkiintoista venäläistä kuvablogia.

WHALESFAT – Hyvin simppeli idea, mutta rohkea

SALMON-SALT – Loistavia ja odottamattomia yhdistelmiä

2 Comments so far

  1. Mäkin oon törmänny tohon Masha Meliin ja Dina Luniin ennen! -jenni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Noi on ihan hyviä tekijöitä omissa genreissään. Varmasti ovat valokuvaajina kuumia nimiä hiukka myöhemmin ellei jo NYT. :)

      Delete