"Venäläistä nykykulttuuria ja miniopas Moskovaan"



Pages

TROYKA – KUVAAJAKOLLEKTIIVI

03/03/2015


Troyka on kolmen venäläisen valokuvaajan muodostama kollektiivi.


Viime vuosina valokuvaajien keskuudessa on ollut jonkin verran suosiossa perustaa kollektiiveja eli ryhmiä. Minullakin on yksi sellainen toisen suomalaisen aivan huippukuvaajan kanssa. ;) Tai, no voiko kaksi olla kollektiivi. Yllätys yllätys, projektimme liittyy Suomeen ja Venäjään. Perästä kuuluu sitten ehkä tosin vasta ensi vuonna.

Troykan ideana on kuvata Venäjää ja venäläisyyttä. Kuvaajat palaavat juurilleen kuvaten mm. kotikyläänsä. Näiden kolmen naisen ideana on luoda etnografista kuvastoa Venäjästä ja oppia traditioista, jotka ovat olleet heidän kohdallaan globalisaation myötä unohduksissa. Troykalaisten päämäränä on ymmärtää autenttista Venäjää sekä Venäjän autenttisuutta mukaan lukien he itse. Hieno projekti, joka tulee varmasti vielä kehittymään.

Olen pistänyt merkille, että useat venäläiset valokuvaajat kuvaavat Venäjää ja venäläisyyttä. Yhtenä syynä näen globaaliin maailmaan kuulumisen aiheuttavan enemmän kysymyksiä omista juuristaan ja kulttuuristaan. Itse asiassa, viime aikoina olen huomannut monissa maissa saman ilmiön. Vai kiinnitänkö vain tähän asiaan enemmän huomiota, no tiedä häntä. Dokumenttivalokuvaajat ovat maailmanmatkustamisen ja kuvaamisen sijaan kääntäneet kameransa omiin kotikyliin. Toki on huima määrä kuvaajia, jotka eivät kuvaa kotikyliään ja kotimaatansa, minä mukaan lukien. Ehkä minäkin eläkkeellä aloitan Suomi nyt projektin. ;) 

http://www.eng.troykaunion.org










   Valokuvat / photographies © Troyka 

Post a Comment