"Venäläistä nykykulttuuria ja miniopas Moskovaan"



Pages

OKROSHKA – KYLMÄÄ SOPPAA

09/06/2015

Okroshka (окрошка) on perinteinen venäläinen kylmä keitto, joka sopii erityisesti kesän hellepäiviin. Keittoa tehdään niin kotikaljaan kuin piimään. Tämän keiton tein kotikaljaan. Maku onkin oluisen raikas. 

Viime kesänä söin lounasta eräässä pienessä kahvilassa ja otin päivän keiton sen kummemmin ymmärtämättä mitä tämä okroshka oikein on. Usein kysyn tarjoilijalta, jos en ymmärrä jotakin raaka-ainetta tai ruokaa, mutta tässä tapauksessa ajattelin, yllättäköön minut. :) Nämä ylläriruoat ovat minun oma pieni hupini. Kerran otin listalta ymmärtämättäni sanaakaan kyseisen maan kieltä vain jotakin. Osoitin summamutikassa minulle täysin vierasta sanaa ja hetken päästä edessäni oli spagettia, jonka päällä oli huima määrä tomusokeria! 

Okroshka on täydellinen keitto helteelle ja eipähän tämä ainakaan lihota, kuten monet smetanaiset ja majoneesin täyteiset venäläiset ruoat ;) Mutta, jos ei pidä kotikaljasta, sitten ei pidä tästä keitostakaan. 


Raaka-aineet
Retiisiä 200g 
Kurkkua 300 g
Perunaa 500 g
Kotikaljaa 1,5 l
Kananmunia 3 kpl
Tillinippu
Persiliaa
Suolaa
Pippuria


Ohjeet

1. Keitä perunat ja kananmunat kypsiksi. Kuutioi jäähtyneet perunat ja kananmunat sekä kurkku. Pilko retiisi ohuiksi suikaleiksi ja silpu tilli ja persilja. 



2. Laita kaikki ainekset kattilaan / astiaan ja lisää suola ja pippuri. Kaada päälle kotikalja ja sekoita. Halutessasi voit lisätä kypsennettyjä makkaranpaloja mukaan. 



3. Tarjoile keitto kylmänä smetanan kanssa. 



P.S. Keitto on parempaa silloin kun kotikalja on juuri lisätty keittoon.





Post a Comment