Kotona avasin purnukan ja sieltähän tupsahti eteen vihreää levän näköistä ja hajuista salaattia. No miltä tämä luonnon oma superfoodi sitten maistuu? Joku voisi ylistää makua, mutta minusta tämä oli vain yksinkertaisesti pahaa. Toki joku toinen merikaali voi olla tosi hyvää, joten en vielä luovuta ensi metreillä merikaalin suhteen. Tai ehkä koitan löytää tätä tuoreena ja keittää itse kaalini. Säilykkeenä vihannekset harvoin ovat todella maukkaita. Merikaalia näkee myös joissakin venäläisissä ruokaloissa ja sushipaikoissa. Ehkäpä kokeilen päästä siellä kärryille merikaalin mausta.
Ennustan leikkimielisesti, että jossain vaiheessa ne lehtikaalit unohtuvat ja tästä tulee seuraava ruokahitti. :)
Niin, toki tällä säilykepurkkiversiolla maku on hintansa mukaan :) Ota sitä kaalia ens kerralla raaempana, sellaisena puolisäilykkeenä, eivätkä erot maussa huomaamattakaan jää! Itse sanoisin että se sopii perusruisleipään kuin nenä päähän! :) Miksei muuten Suomessa näy merikaalia missään, kun taas merenantimet onkin hyvin suosittu?
ReplyDeleteLeivän päälle merikaali vosi sopia hyvinkin. Kiitti vinkistä! En ole koskaan nähnyt merikaalia Suomessa. Enkä ole kuullut, että joku olisi sitä syönyt. Voihan sitä löytyä jostain pienestä kaupasta, mutta harvinaisuus se silti on. Tämä voisi sopia hyvinkin suomalaisten kauppojen valikoimaan. Ehkä suomalaiset vierastavat levän makua, eikä meillä ole paljoa sushipaikkojakaan (verrattuna Moskovaan). Mutta nyt ihmiset ovat tottuneet sushiin, joten miksipä merikaalia ei voisi löytyä ruokakaupoista lähitulevaisuudessa.
Delete