"Venäläistä nykykulttuuria ja miniopas Moskovaan"



Pages

PALUU MÖKKIOLOSUHTEISIIN MOSKOVASSA

20/05/2016

Meidän koko kerrostalossa eletään nyt noin pari viikkoa kylmällä vedellä. City-ihmisen mökkielämä siis kutsuu. Tuli liedelle ja kattila porisemaan. Hämmennellään sankossa kylmää ja kuumaa vettä ja a vot ei muuta kuin suihkuun. Tai otetaan kuumaa vettä täynnä oleva vedenkeitin ja teekuppi avuksi.

Venäjällä useat kerrostaloasukkaat (ehkä kaikki?) kokevat tämän saman kohtalon vuosittain. Kesän aikana täällä kun on tapana katkaista lämminvesi noin viikoksi tai kahdeksi. Erään paikallisen kaverini mukaan syynä olisi putkien puhdistusprojekti. Onko muita syitä tälle?

Nokkelimmat onnistuvat sijoittamaan oman lomansa tuohon aikaan. Kuten sanottu, tämä ovela edellinen asukas oli onnistunut ajoittamaan muuttonsa juuri tähän ajankohtaan. Tässäpä vinkkivinkkinen matkanjärjestäjille. Seuratkaa kerrostalojen kuuma/kylmävesitilannetta ja iskekää flyerinne taloon.

Mutta meille vedenkatkaisu tuli aivan puun takaa. Meitä ei varoitettu tästä, kuten ei viime vuonnakaan. Mistä ihmeestä ihmiset saavat tietoa vedenkatkaisusta? Vai ovatko juuri ne lämpimän veden katkaisun aikaan lomalle lähtijät jotain sukua tälle joka suunnittelee vedenkatkaisut. Viime vuonna sentään muutaman päivän jälkeen ulko-oveen oli ilmestynyt lappu, mutta nyt ei vielä ole sellaista näkynyt.

Jostain käsittämättömästä syystä meillä on nyt kuitenkin käynyt iso tsäkä! Me nimittäin lähdemme lomalle. Joten lämmintä vettä tulee meille piisaamaan. Miten voikin olla näin, että meidän lomasuunnitelmamme ja lämpimän veden katkaisu ovat olleet toisistaan täysin tietämättä ja ne osuvat samaan aikaan.

En minä taida kuitenkaan loman aikana päästä kylmästä vedestä eroon. Nimittäin sadetta ja kylmää ilmaa on luvattu koko viikoksi. Seuraavat 9 päivää Moskvitska huitelee Kaukasuksella. Luvassa siis jonkinlainen tarina sieltä! Mikäli en ole täysin ärsyyntynyt kylmään vesisaateeseen vuorilla ja linnoittunut majapaikkamme neljän seinän sisälle. :D


Post a Comment