"Venäläistä nykykulttuuria ja miniopas Moskovaan"



Pages

TSARITSYNON PUISTO

19/05/2016

Etelä-Moskovassa, hieman syrjässä keskustan sykkeestä sijaitsee todella kaunis puisto, joka tarjoaa myös palasen mielenkiintoista historiaa. Tsaritsynon (Царицыно) Puistosta löytyy 1700-luvulla rakennettu Katariina Suuren palatsi, valtava suihkulähde, ravintoloita, museo ja erittäin kaunis luonto sekä nyt kirsikkana kakun päällä upeita tulppaaniviljelmiä.





Moskova on suurkaupungiksi todella vihreä. Täällä on monia suuria puistoja, joissa voi oikeasti vaivatta kävellä tunti tolkulla. Venäläiset tykkäävät paljon kävelemisestä ja puistot ovatkin yksi suosikkikohteista kävelylle eli guljailulle. En tiedä, mitä mieltä venäläiset ovat suomalaisista puistoista. Nehän ovat tunnetusti hyvin pieniä, eikä niissä voi kävellä ympäriinsä jalkoja rakolle. Suomessa puistoon mennään ennemminkin piknikille tai sitten sen kuuluisan mäyräkoiran kanssa viettämään iltaa. Venäjällä on hyvin tavallista sopia treffit kaverin kanssa puistoon, jolloin tapaaminen sisältää päämäärätöntä kävelyä ympäriinsä.  Koska puistot ovat usein myös eräänlaisia monitoimikeskuksia ei niissä hengailuun pääse kyllästymään. Usein puistoista löytyykin ravintoloita, kahviloita, museoita, urheilumahdollisuuksia yms.









Puistoon pääsee kätevimmin metrolla, joka vie samannimiselle asemalle.

http://www.tsaritsyno-museum.ru

2 Comments so far

  1. Kun kävin ensimmäistä kertaa Venäjällä ja Pietarissa oli hostellini Voiton puiston vieressä tai siis se puisto Park Pobedy metron lähellä.

    En ensimmäisinä päivinä käynyt katsomassa puistoa, koska se vaikutti ihan tavalliselta isohkolta puistolta. Sitten eräänä päivänä menin porteista sisälle ja havaitsin puiston olevan paljon isompi mitä oli ajatellut. Siellä oli lampia ja jokia. Puistosta pystyi vuokraamaan veneitä millä pystyi soutelemaan näissä vesistöistä. Sieltä löytyi pieni huvipuistokin. Sitten ymmärsin että Venäjällä osataan puistot paljon paremmin, kuin Suomessa.

    Myöhemmillä Pietarin matkoillani kävin myös Kesäpuistossa, mutta se on ihan tylsä. Ihan liian edustuspuisto missä ei voi olla miten haluaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo totta monet puistot ovat viimeisen päälle tehtyjä. Tosin Moskovan kuuluisa Gorki-puisto oli pitkään hyvin epäsiisti. Kuulemma se on ollut vain muutaman vuoden hyvässä kunnossa.

      Delete