"Venäläistä nykykulttuuria ja miniopas Moskovaan"



Pages

SULTA-URAGAN JA MURAT TKHAGALEGOV MATKALLA DISKOTEKUUN

18/05/2016


Tähän vähän humoristi-folklore-humppa-kappaleeseen olen törmännyt useammassa paikassa. Kappaleessa ollaan matkalla diskoteekuun eli diskoon. Laulusta on myös tehty muutama parodia.  

Kaukasialainen laulaja Murat Tkhagalegov on kotoisin Cherkesistä, Kaspianmeren lähettyviltä. Betonitehtaalla ennen työskennellyt Murat on laulanut vuodesta 2010. Hänestä tuli venäläinen suosittu laulaja Kalim-kappaleen (Калым) myötä. Tuo kappale onkin soinut myös monessa paikassa. Ja siitä on myös ilmeisesti tehty erilaisia versioita. Sultan-Uragan on myös kotoisin Etelä-Venäjän Kaukasukselta, Baksan-nimisestä kaupungista. Hän tekee myös omaa musiikkia, mikä on tyyliltään jonkinlaista kaukasialaista humppaa.

Kaukasialaisessa musiikkityylissä on mukana  jonkin verran turkkilaista ja itämaista rytmiä ja melodiaa. Ylipäätänsä kaukasialainen musiikki on minulle melko tuntematonta. Olen nähnyt Youtubessa ja myöskin kerran livenä kaukasialaista tanssia. Se on muutes aikas hienoa. Toivoisin, että ennen Moskovasta pois muuttoa pääsisin kerran katsomaan jonkun oikean hienon kaukasustanssi spektaakkelin. Muuten YleAreenalla taitaa vielä mennä Ville Haapasalon Kaukasus 30 päivässä. Se oli mielestäni ihan kelpo ohjelma. 

kes


Post a Comment