Entinen kämppäkaverini Pietarissa teki aina silloin tällöin Olivje salaattia (Салат Оливье) ja opin häneltä tämän reseptin. Näitä reseptejä on olemassa montaa erilaista. Jotkut laittavat salaattiin myös kinkkua ja toiset kananrintaa. Ainakin yksi yhteinen tekijä kaikissa Olivje salaateissa on, nimittäin majoneesi. Sitä kun löytyy monesta venäläisestä ruoasta. Salaatista saa varmasti vielä paremman, kun tekee majoneesin itse, siihen kun ei tarvita kuin kananmunaa, öljyä, viinietikkaa, suolaa ja sinappia. Salaatti sopii hyvin alkupalaksi tai vaikkapa ateriaksi sellaisenaan. Tässä kokkauksessa ei voi epäonnistua!
Salat Olivje on Venäjällä hyvin suosittu ruoka ja sitä myydään myös useimmissa marketeissa valmiina. Salaatin loi ranskalainen kokki Lucien Olivier 1800-luvulla Moskovassa. Venäläiset pitävät salaatin ohjetta ranskalaisena ja ranskalaiset puolestaan venäläisenä. Suomessa salaatti vastaa Italiansalaattia.
8 keitettyä perunaa
3 keitettyä porkkanaa
4-6 suolakurkkua
1 sipuli
4 keitettyä kananmunaa
2 dl keitettyjä herneitä
1 vihreä omena
ruukullinen korianteria
puolikas tuubillinen majoneesia
suolaa ja pippuria
Pilko kaikki ainekset pieniksi paloiksi ja sekoita suuressa kulhossa. Lisää majoneesi, suola, pippuri ja silputtu korianteri. Sekoita ja tarjoile kylmänä.
Valokuvat / photographies © Moskvitska
Post a Comment