"Venäläistä nykykulttuuria ja miniopas Moskovaan"



Pages

SILLI TURKIN ALLA

29/09/2014



SILLI TURKIN ALLA / SELJODKA POD SHUBOI / СЕЛЕДКА ПОД ШУБОЙ

Vuosia sitten eräillä syntymäpäivillä Moskovassa maistoin tätä majoneesipitoista ruokaa. Kehuttuani ruokaa pariinkin otteeseen, talonemäntä alkoi innoissaan kirjoittamaan minulle reseptiä. En puhunut silloin venäjää ja hän ei puhunut paljoa englantia. Minulle jäi käteeni paperilappunen, jossa suurin osa tästä reseptistä oli piirretty havainnollistavin kuvin! 



Nyt vuosien päästä olen kaivanut reseptin kätköistäni ja päättänyt kokata tämän maukkaan ruoan. Silli turkin alla sopiii hyvin alkupalaksi hieman juhlavammalle aterialle tai miksei ihan arkiruoaksikin. Venäläisillä kun tuntuu olevan joka päivä juhlapäivä. Kaupoista tätä saa myös valmiina, mutta toki itsetehty on aina parempi. 

2 perunaa
2 punajuurta
2 porkkanaa
1 islannin silli
2 omenaa
2 keitettyä kananmunaa
1 purkki majoneesia
1 iso sipuli
nippu tilliä


  1. Keitä perunat, porkkanat ja punajuuret kypsiksi edellisenä päivänä.
  2. Perkaa silli ja pilko pieniksi paloiksi.
  3. Raasta kuoritut juurekset ja omenat (kaikki omiin kekoihinsa).
  4. Pilko sipuli pieneksi silpuksi.
  5. Laita perunaraaste suuren tarjoiluvadin pohjalle. Levitä peruraasteen päälle ohut kerros majoneesia.
  6. Seuraavaan kerrokseen asettele sillinpaloja ja seuraavaksi sipulisilppu. Näiden päälle taas ohut kerros majoneesia.
  7. Seuraavaksi levitä porkkanaraaste, omenaraaste ja viimeisenä punajuuriraaste. Voit lisätä jokaisen raasteen väliin ohuelti majoneesia.
  8. Lisää lopuksi muussatut kananmunat ja päälle majoneesia.
  9. Koristele tillillä ja laita jääkaappiin n. 12 tunniksi. 



 Valokuvat / photographies © Moskvitska

Post a Comment