Noin 8 kpl
250 g rasvaista maitorahkaa
0.5 dl smetanaa
1 kananmuna
1.5 dl vehnäjauhoja
0.5 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 tl vanilijasokeria
öljyä tai voita paistamiseen
1. Valuta
rahkasta neste pois (sideharho sopii tähän hyvin).2. Sekoita smetana rahkan joukkoon.
3. Vatkaa muna ja lisää smetanarahkan sekaan.
4. Sekoita osa jauhoista mukaan, siten että taikina jää löysäksi.
5. Tee taikinasta paksu pötkö ja kierittele sitä jauhoissa.
6. Leikkaa veitsellä n. 2 cm:n paksuisia kiekkoja ja pyörittele ne jauhossa.
7. Taputtele tasaiseksi ja laita jääkaappiin hetkeksi.
8. Paista molemmin puolin ja tarjoile smetanan ja hillon kera.
Syrnikit eli rahkaletut sopivat hyvin teen kanssa makean nälkään. Lettujen teko oli minulle hieman mysteeri, sillä taikina oli hyvin löysää tehdäkseni siitä pitkulanmuotoisen. Rahkan tosiaan pitäisi olla hyvin valutettu. Tein kuitenkin syrnikit hiukan soveltaen omalla tyylilläni. Niistä tulikin melkein yhtä hyviä kuin lähellä sijaitsevassa herkkupuodissa!
Hei, tein syrnikit ja sharlotka sinun reseptijen mukaan, onnistuivat tosi hyvin :)
ReplyDeleteKiva kuulla :) Syrnikit oli minulle aluksi hiukka hankala tehdä, mutta kyllä ne lopulta kuitenkin onnistui. :)
DeleteMinä tein näitä syrnikkejä viikonloppuna. Oikein hienosti onnistuivat. Käytin Valion ihan tavan rahkaa eli en sitä pehmeää maitorahkaa vaan sitä minkä pakkauksessa on ehkä persikoita kuvituksena. Se oli hyvä valinta. Siinä ei mitää valutettavaa (yritin valuttaa, mitään ei tapahtunut) ja taikinasta sai muotoiltua pötkön.
ReplyDeleteEi siinä rahkassa ollut pahemmin rasvaa, mutta maussa ei ollut ollenkaa mitään valittamista. Mutta ehkä rahkassa on vähän sama juttu, kuin smetanassa. Eli Venäjällä niiden koostumus on vaan vähän löysempää, kuin Suomessa.
Täällä rahka ei ole niin tiukkaa tököttiä kuin Suomessa. Kuten smetanakin maistuu erilaiselta. Itse en saanut tuolla rahkalla pötköä aikaiseksi, joten venäläistä rahkaa kannattaa valuttaa. :)
Delete