"Venäläistä nykykulttuuria ja miniopas Moskovaan"



Pages

10 KAPPALEEN SOITTOLISTA

01/11/2014

Olen venäjänkielisen musiikin fani. Pääosin kuuntelenkin vain venäläistä, suomalaista ja ranskalaista musiikkia. Myönnettäköön, että olen pihalla uusista jenkki tai britti musiikkiyhtyeistä. Pidän kovin paljon siitä miltä venäjän- ja ranskankieli kuulostavat ja tämä on varmaankin se perimmäinen syy kuunnella kyseisten maiden musiikkia. 

Venäläisen musiikin myötä olen oppinut paljon ääntämisestä ja ylipäätänsä venäjää. Ensimmäisiä kertoja minulle sanat olivat vain yhtä ja samaa puuroa. Pikkuhiljaa sanat alkoivat erottua ja myöhemmin aloin jopa ymmärtämään niitä. En kuitenkaan vielä aivan kaikkia lauseita ymmärrä, sillä venäjä on todella vaikea kieli.

Sukeltaessani venäläisen musiikin maailmaa, täytyy kyllä sanoa, että tämä suuri maa on täynnä loistavia artisteja. Venäläiset ovat hyvin musikaalisia, joten ei mikään ihme, että musiikkia riittää. Monet artistit ovat saaneet vaikutteita myös muun maailman musiikista, mutta venäläiset tekevät kappaleet kuitenkin omalla tyylillään.

Moskvitska aloittaa esittämään kerran kuussa soittolistan. Tässä marraskuun soittolista! Joukossa on myös yksi ukrainalainen yhtye, loput ovat venäläistä uudempaa ja vanhempaa musiikkia.




2 Comments so far

  1. Kiitos tästä! Olen jo pitkään halunnut löytää muutakin kuin niitä ainaisia radioiden listahittejä. Jospa tästä saisin uutta intoa venäläisen musiikin kuunteluun :)

    ReplyDelete
  2. Eipä kestä! :) Ensi kuussa on luvassa soittolistaa Valko-Venäjältä. ;) Sieltä löytyy myös hyvää venäjänkielistä musiikkia.

    ReplyDelete