Kaalipiirakka on ehdottomasti klassikko. Piirakka on helppo ja halpa tehdä, mutta ei nopea. Venäjällä myydään paljon pieniä yksittäisiä piirakoita, joiden sisällä on mm. kaalia, marjoja, sieniä, lihaa tai perunaa. Näitä piroshkeja löytyy aivan joka puolelta! Tämä kaalipiirakka oli yllättävän hyvää ja sen rahkavoitaikina tuo vähän kaivattua muunnosta yleisempään hiivataikinaan. Käytin piirakassa niitä mausteita mitä minulta löytyi. Mielestäni piirakkaan sopivat monenlaiset eri yrtit. Ja miksi ei hunajan tilalle voisi käyttää myös siirappia.
Taikina
200 g maitorahkaa200 g voita 4 dl vehnäjauhoja2 tl leivinjauhetta½ tl suolaa1 tl sokeria
Täyte 800 g keräkaalia 1 sipuli 1 rkl öljyä 1 tl kuminaa 1 tl korianteria 1 tl suolaa ½ tl meiramia ½ tl mustapippuria 1 rkl etikkaa 1 tl hunaja
Voiteluun ja koristeluun
1 kananmuna ja kuminan siemeniä
Ohje
1. Aloita taikinan valmistuksesta. Sekoita kulhossa huoneenlämpöinen voi ja rahka. Sekoita kuivat ainekset toisessa kulhossa ja lisää voin ja rahkan joukkoon. Sekoita hyvin ja tee taikinasta pallo. Laita taikina jääkaappiin tunniksi.
2. Pilko sipuli pieneksi silpuksi.
3. Suikaloi kaali ohueiksi suikaleiksi.
4. Kuullota kaalia ja sipulia öljyssä suuressa kattilassa.
5. Lisää mausteet ja hunaja ja anna seoksen hautua kannen alla vajaa tunti miedolla lämmöllä.
5. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Kaulitse taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi.
6. Aseta jäähtynyt kaaliseos suorakaiteen muotoisesti kaulitun taikinan keskelle.
7. Nosta taikinan pidemmät sivut keskelle ja sulje piirakka hyvin.
8. Voitele munalla ja tee haarukalla muutama ilmareikä piirakan päälle. Ripottele päälle kuminansiemeniä.
9. Laita uuniin noin 45 minuutiksi.
10. Nauti lämpimänä ja säilytä piirakkaa jääkaapissa.
Photos / photographies © Moskvitska
Post a Comment