Venäjällä stalovajoista löytyy usein kanaa, lihaa tai kalaa jonka päällä on kasvismarinadia tai muuta vastaavaa. Tässä on Moskvitskan ensimmäinen pääruoka. Venäjäksi pääruoasta käytetään usein nimitystä vtoroi eli toinen. Pervie eli ensimmäinen on puolestaan alkuruoka, joka on usein keitto. Alkupaloja, joita syödään ennen keittoa tai sen aikana ovat zakuskaa. Porkkanaraaste ja kala on mielestäni yllättävä yhdistelmä, joka toimii hyvin. Marinadi tekee tylsemmästäkin kalasta maukasta!
500-900g tuoretta kalaa
(turska, meriahven, tai joku muu sesongin kala. Lohi ei kuitenkaan mielestäni sovi tähän)
(turska, meriahven, tai joku muu sesongin kala. Lohi ei kuitenkaan mielestäni sovi tähän)
Suolaa ja pippuria
3-4 rkl oliiviöljyä
Marinadi
4 porkkanaa
1 sipuli
1 rkl valkoviinietikkaa / etikkaa
2-3 dl vettä
2 rkl sokeria
1 laakerinlehti
1 tl parikajauhetta
persiljaa
Perkaa tarvittaessa kala ja laita se uunivuokaan. Ripottele kalan päälle hieman suolaa ja pippuria sekä laita sen päälle oliiviöljyä. Laita kala uuniin, kunnes se on kypsää. Sillä välin voit tehdä marinadin. Kuori ja raasta porkkanat ja silpu sipuli silpuksi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Kypsennä marinadi paistinpannulla hiljalleen noin 10-15 minuuttia. Laita marinadi kalan päälle ja anna olla hetki uunissa. Tämä ruoka maistuu paremmalta seuraavana päivänä.
Valokuvat / photographies © Moskvitska
Post a Comment