Löysin internetistä erään
mielenkiintoisen kakkureseptin. Tämä muravenik on kakku, jota
syödään erityisesti uutenavuotena. Vaikka kakun ulkonäkö ei ole ehkä
kaikkein visuaalisemmasta päästä, niin täytyy sanoa, että kakku
on todella hyvää! Tämä kakku kannattaa tehdä päivää tai kaksi ennen tarjoilua.
Ainekset
12 rkl suolaamatonta voita
2 rkl ruokosokeria (tavallinen sokeri
on myös varmasti ihan ok)
1 rkl smetanaa tai ranskankermaa
2 munaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliasokeria
6 dl vehnäjauhoja
2-2,5 dl dulce de leche (kondensoidusta
maidosta saa helposti tätä karamellisoitunutta maitoa. Huom! Osta
kondensoitu maito metallitölkissä)
4 rkl unikonsiemeniä
1-2 dl saksanpähkinöitä
Ohjeet
1. Dulce de lechea saat keittämällä
tölkissä olevan kondensoidun maidon. Laita tölkki veteen kiehumaan
noin 1,5-2 tunniksi. Huom! Lisää aina välillä vettä, sillä
kattilan olisi hyvä olla koko keittoprosessin ajan täynnä vettä,
muutoin tölkki voi räjähtää.
2. Vaahdota kevyesti sähkövatkaimella
suuressa kulhossa voi ja sokeri.
3. Lisää munat ja vatkaa.
4. Lisää leivinjauhe, smetana,
vaniliasokeri ja jauhot. Sekoita hyvin.
5. Tee taikinasta pallo ja laita se
muovikelmun sisälle ja jääkaappiin. Anna taikinan olla jääkaapissa
muutama tunti tai vaikka yön yli.
6. Laita uuni lämpeämään 180
asteeseen.
7. Tee taikinasta pitkulanmuotoisia
keksejä. Jos sinulla on pastakone, niin se on oiva apuväline.
8. Paista uunin keskiosassa noin 5-10
min.
9. Murskaa paisteut keksit muruksi.
10. Sekoita suuressa kulhossa
keksimurut, pähkinärouhe, unikonsiemenet ja dulce de leche.
11. Rakenna taikinasta
pyramidin-muotoinen kakku. Taikina on hyvin tahmaista, joten käsien
kastaminen kylmään veteen auttaa kakun muotoilussa.
12. Koristele unikonsiemenillä tai
miksei vaikkapa tomusokerilla.
13. Laita kakku jääkaappiin ja
tarjoile seuraavana päivänä.

Valokuvat / photographies © Moskvitska
Post a Comment