Venäjällä asuessani olen törmännyt pari kertaa torilla ja kaupassa käpyhilloon (варенье из шишек).
Vihdoin ja viimein sain ostettua tuota mystistä hilloa. Himpun verran kallista tuo hillo oli, mutta ehkäpä on hintansa väärti. En nyt ole ihan varma, että kuuluuko kävytkin syödä. Erikoisen makuista. Maistuu vähän kitkerälle hunajalle ja pihkalta.
Vihdoin ja viimein sain ostettua tuota mystistä hilloa. Himpun verran kallista tuo hillo oli, mutta ehkäpä on hintansa väärti. En nyt ole ihan varma, että kuuluuko kävytkin syödä. Erikoisen makuista. Maistuu vähän kitkerälle hunajalle ja pihkalta.
Venäjällä teen kanssa syödään toisinaan makeiden herkkujen kanssa myös hilloa. Tiedän erään, joka laittaa myös hilloa teehensä. Kai tämä käpyhillokin on sellaista jälkiruokien yhteydessä tarjoiltavaa. Käpyhillo on varmasti myös venäläisille spesiaalia. Empä ole koskaan nähnyt tätä tarjoilupöydässä. Eipä löydy käpyhilloa ihan perusmarketistakaan.
Käpyhillon tekoon tarvitaan kilo nuoria käpyjä, kilo sokeria ja noin litra vettä. Heinäkuun kymmenen ensimmäistä päivää on kuulemma nuorten käpyjen keräysaikaa. Tässähän olisikin hyvä syy matkustaa silloin maalle ja kerätä pari ämpäriä käpyjä. Moskovan pakokaasujen keskellä kävyt eivät välttämättä ole parhaimmillaan. Ehkä minä teen pienen käpyhillotehtaan kotiini ja sitten myyn hilloa vaikka ravintolapäivänä ;) Jos tämä hilloprojekti onnistuu, kerron siitä myöhemmin, muutoin olen unohtanut koko käpyjutun.
Tässäpä on muuten hyvä Venäjän tuliainen! Hillo on paitsi hyvää se myös auttaa kuulemma flunssaan ja yskään. Tämä hillo tarttui mukaani LavkaLavkasta.
Löytyisikö tuolta myös jotain pettuleipää tälle hillolle kaveriksi, vai? :) Eikö olisi ollut hienoa :)
ReplyDeleteVoihan hyvinkin olla, että heillä myydään myös pettuleipää. Vaikkakaan ei nyt ihan samaa tarkoitusta aja kuin ennen. Ja jos heiltä sitä löytyy, lienee tämä nyt kallista herkkua. ;)
Delete