"Venäläistä nykykulttuuria ja miniopas Moskovaan"



Pages

ODESSA MAMA

28/04/2016

Moskovasta löytyy muutama hyvä ukrainalainen ravintola. Ukrainalainen keittiö tai enemmänkin siis odessalainen keittiö on melkoinen kulttuurien sekoitus. On itää ja länttä. Ruoka muistuttaa hyvin paljon venäläistä ruokaa, mutta annoksissa on mielestäni jokin pieni välimerellinen silaus. Monet myös puhuvat, että ruoka on rasvaisempaa kuin venäläinen.  Kävin viime viikonloppuna kavereideni kanssa Odessa Mamassa, joka on aivan super viihtyisä paikka. Ruoka, juoma ja palvelu olivat todellakin kohdallaan. Hinnatkaan eivät olleet päätähuimaavia. Vaikka kuvassa pöydät ovat tyhjiä, ne täyttyivät noin 10 minuuttia kuvan ottamisen jälkeen. Odessa Mamaan pitää ehdottomasti tehdä pöytävaraus, jos meinaa lauantai-iltana siellä syödä.






Söin ensimmäistä kertaa elämässäni vorschmackia eli sillikaviaaria. Tai olen minä sitä jossain voinut syödäkin, mutta eipä ole jäänyt mieleeni. Tämä Odessa Maman forsmakki (näin suomalaisittain translitteroituna ;)) todellakin jäi mieleeni ja siitä saakka kun sitä ekan kerran söin, olen halunnut lähteä takaisin ravintolaan. Aluksi tilasimme kolmelle ihmiselle yhden forsmakin, mutta kaikki ruoat syötyämme tilasimme vielä kaksi annosta forskmakkia. Harvoimpa sitä tulee tällälailla tilailtua samaa ruokaa uudestaan, kun menusta löytyisi vielä vaikka mitä hyvää, jota ei ole maistanut. Nyt heti tämän postauksen kirjoitettuani menenkin kauppaan ostamaan forsmak-ainekset ja teen sitä itse. Reseptin laitan perästä.


Söimme myös dranikkeja eli perunapihvejä. Ne ovat myös yksi lempparini. Näitä olenkin tehnyt monta kertaa, mutta reseptiä en olekaan julkaissut Moskvitskassa. Mitäpä sitä pimittämään pöytälaatikossa. :D Luvassa siis myös piakkoin dranik-resepti.



Ravintolassa on myös suurehko kalavalikoima. Jälkiruokiakin on monenlaista. Ainakin varenikit ovat kuulemma erittäin herkullisia. Me söimme oikeastaan vain alkupaloja. On kiva tilata yhdessä pöytä täyteen erilaista pikkusyötävää ja silloin pääruoka onkin aika turha. Oikeastaan teemme usein venäläisten ystävieni kanssa näin. Tämä on vähän sama kuin olisi syönyt slaavilaisen tapasaterian ;)

Odessa Maman menu kuvineen löytyy myös nettisivuilta englanniksi! 


Post a Comment