"Venäläistä nykykulttuuria ja miniopas Moskovaan"



Pages

EKSKLUSIIVISIA MUOVIPUSSEJA

12/05/2016

Oleskeltuani Moskovassa hetken, huomasin monen yli 40-vuotiaan naisen kantavan käsilaukkunsa lisäksi värikästä koru- tai muotiliikkeen muovikassia. Mitä ostavatko nämä kaikki naiset timantteja ja kalliita muotiluomuksia? Tämän ajatuksen jälkeen aloin kiinnittämään enemmän huomiota naisten muovikasseihin. Panin merkille, että joskus kassin kahvat olivat niin kuluneet, että ne melkein katkesivat. Toisinaan kassista pursusi elintarvikkeita ja kukkia.


Kangaskasseja kantavat lähinnä nuoret. Useimmiten nuorilla näkee kuitenkin reppuja ja kangaskassit ovatkin  täällä paljon harvinaisempi näky kuin esim. Helsingissä. Miten 40 vuotta on se raja, jolloin kangaskassi / reppu vaihtuu ekslusiiviseen muovikassiin. Aikuisuus, erilaiset arvot, erilaiset maailmat jossa ollaan eletty vai statussymboli. Tai ehkä vain yksinkertaisesti siksi, että ruusuinen muovipussi nyt on vain kauniimpi kuin reppu. Passion, kissa ja ruusu – onhan se jotenkin paljon elegantimpaa kuin keltainen Alepan muovikassi. ;) Suomessa se menee toki jo kitschin puolelle. 


Eräänä päivänä yllättäen puun takaa, näille mysteerikasseille löytyi hyvinkin looginen selitys! Nimittäin metroaseman pikkuisesta kioskista. Siellä oli myynnissä monenmoista timanttiliikkeen ja fashionshopin muovikassia n. 30-60 ruplan hintaan.  Näin oli toisessakin metroaseman kioskissa ja kolmannessa… Monista suurista ruokakaupoista olen myös bongannut jos jonkinlaista pussukkaa. Olen myös pistänyt merkille, että jotkut nuoret kantavat esim. aitoa Chanelin, Diorin tai vaikka Moschinon muovipussia. Kerran kun on ostettu jokin merkkituote niin mukana saatua paperi- tai muovikassia käytetään merkkituotetta enemmän. Eikä tämä ole vain trendi Moskovassa, yhtälailla näitä pusseja näkee pienessä venäläisessä kylässä. 

Juttu on julkaistu blogissani blogin alkuvaiheessa. Kuvat ovat samat, mutta teksti on muuttunut jonkin verran. 

Post a Comment