"Venäläistä nykykulttuuria ja miniopas Moskovaan"



Pages

DRANIKKEJA

14/05/2016

Vajaa vuosi sitten vietin viikon verran venäläisellä maatilalla. Tein siellä töitä ja asuin paikallisen perheen kanssa. Laitoin merkille, että perheen äiti osasi loihtia todella herkullisia ruokia melko vähistä ja ehkäpä vähän tylsistäkin raaka-aineista. Niin kuin peruna. Tajusin, että siitähän saa vaikka mitä hyvää aikaiseksi. Perheen isän mukaan perunan syönti tekee hyvää hermostuneisuudelle. No tiedä häntä josko tämä antistressi lääke toimii, mutta ainakin perunalla saa vatsan täyteen.


AINESOSAT (n. 8 kpl)

8 keskikokoista perunaa
1 sipuli
1 rkl smetanaa
1 kananmuna
1 rkl jauhoja
1,5 tl suolaa
valkopippuria tai miksei vaikka mustapippuriakin



OHJEET

1. Kuori sipuli ja pilko se pieneksi silpuksi.
2. Kuori perunat ja raasta ne raastimen isoimmalla raastamisosalla.
3. Sekoita kaikki ainekset suuressa kulhossa käsin (huom! dranikit kannattaa paistaa heti, koska peruna tummuu melko nopeasti).
4. Laita pannulle paljon öljyä (n. 1 dl) ja kuumenna hetki.
5. Laita muutama ruokalusikallinen perunamössöä kuumalla pannulle ja litistä perunamössöä, jotta siitä tulee pihvin muotoinen, mallinen ja paksuinen. Paista molemmilta puolin kauniin ruskeaksi. (Perunaseoksesta jää kulhon pohjalle aika paljon nesteitä. Niitä ei kannata heittää pannulle).
6. Tarjoile smetanan ja tuoreen salaatin kanssa.




Dranikkeja myydään Venäjällä myös valmiina kaupoissa ja ravintoloissa nämä ovat aika vakioruokaa. Oikeastaan dranikit ovat myös Itä-Eurooppalaista ruokaa, joten en tiedä mikä nyt on lopulta näiden alkuperäinen maa. :)  Dranikit muistuttavat hieman röstiperunoita, mutta ovat mielestäni parempia. Tai ainakin tällä reseptillä tehdyt. Nam!


Post a Comment