"Venäläistä nykykulttuuria ja miniopas Moskovaan"



Pages

SHII-KAALIKEITTO

27/10/2014


Muutama vuosi sitten en ollut erityisemmin innostunut kaalista. Venäjä on tunnettu kaalimaa ja täällä olen oppinut rakastamaan kaalia. Kaupoissa kaali maksaa kilolta noin 10 ruplaa (20 senttiä), joten tästä raaka-aineesta kannattaakin opetella tekemään jotakin.



Opiskeluaikanani söin halvoissa stalovajoissa (ruokala) aina välillä Shii-kaalikeittoa. Tämä keitto on venäläisen keittön klassikko, jota saa kaikkialta. Keitto щи "štši" on vaikea lausua lyhyestä nimestään huolimatta. En tiedä osaanko vieläkään tätä lausua. Pitää ehkä joku päivä mennä käytännössä testaamaan ;) 

Näitäkin reseptejä on monenlaisia. Tämä on tämmöinen hieman ruokaisampi versio. Usein keitto on melko liemipitoista, joka riittää mielestäni vain alkupalaksi. 


Liemi
1,2 l kuumaa vettä
300-500g naudan lihaa
puolikas sipuli
1 valkosipulin kynsi
laakerinlehti
nippu tuoretta tinjamia

Keittoon
puolikas kaali
2 rkl voita
1 sipuli
2 porkkanaa
2 tomaattia
tuoretta tilliä ja ruohosipulia
pippuria ja suolaa

Ohjeet
1. Valmista liemi, pilko ainekset ja kiehauta, kunnes liha on valmista. Parempaan lopputulokseen pääsee, kun antaa liemen valmistua hiljalleen ajan kanssa.
2. Pilko ja suikaloi muut keittoainekset ja paista voissa hiljalleen.  
3. Lisää pehmentyneet kasvikset liemen joukkoon. 
4. Lisää tomaatit hieman myöhemmin.
5.  Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä.
6.  Tarjoile tumman leivän, smetanan ja tillin tai ruohosipulin kanssa. 




                                              Valokuvat / photographies © Moskvitska

Post a Comment