"Venäläistä nykykulttuuria ja miniopas Moskovaan"



Pages

VENÄLÄINEN PORKKANASALAATTI

26/11/2014



Marraskuun pimeydessä kaikki ylimääräinen väriloiste on aina tervetullutta. Mikä olisikaan piristävämmän värinen kasvis tai juures kuin porkkana! Tänään on vuorossa kaksi hyvin erilaista porkkanasalaattia – toinen vähän kaloripitoisempi ja toinen puolestaan kevyempi. Nyt ensin se kaloripommi.





Monet venäläiset salaatit ovat majoneesipitoisia. Oikeastaan minulle ei tule kovinkaan montaa salaattia mieleeni, jossa ei olisi majoneesia. Markettien hyllyt suorastaan notkuvat suuresta majoneesivalikoimasta. Miksi näin? Se on minulle arvoitus.


Raaka-aineet
6 porkkanaa
3 valkosipulinkynttä
0,5 dl saksanpähkinää
0,5 dl majoneesia
persiljaa 

Raasta porkkanat raasteeksi. Silpu valkosipulit pieneksi silpuksi. Murenna pähkinät murusiksi. (Pähkinät saa kätevästi murskattua laittamalle ne kankaan sisälle ja lyömällä muutaman kerran vasaralla päälle.) Leikkaa persilja pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.

Mielestäni salaatti ei lisämausteita kaipaa vaan on juuri hyvä tälläisenään! 

                                                   Photos / photographies  ©  Moskvitska

Post a Comment