"Venäläistä nykykulttuuria ja miniopas Moskovaan"



Pages

VENÄLÄIS-KOREALAINEN PORKKANASALAATTI

26/11/2014



Venäläis-korealainen salaatti (Корейская Морковь) on korealaisen maahanmuuttajan kehittämä 1800-luvulla. Salaatilla ei sinänsä ole muuta tekemistä Korean kanssa. Vähän kuin ranskalaiset perunat ovat enemmän amerikkalaista ruokaa kuin ranskalaista. Saalaattia löytyy joka puolelta Venäjää aina Keski-Aasiaa ja Kaukasusta myöten. 



Opiskellessani venäjää Petroskoissa, eräällä lounastauolla amerikkalainen kurssikaverini söi tätä porkkanasalaattia. Ihmettelin sitä, miten hän niin paljon kehui salaattiaan. Siinähän on vaan porkkanaa! Kunnes eräänä päivänä satuin maistamaan salaattia omilla syntymäpäivilläni Pietarissa. Salaatista tuli siitä hetkestä lähtien yksi parhaista ja maukkaimmista salaateista, jota olen koskaan syönyt. 

Ainekset
1 sipuli
7 porkkanaa
4 valkosipulinkynttä
2 rkl korianterin siemeniä (kokonaisina tai murskatuna)
4 rkl kasvisöljyä (ei kuitenkaan oliiviöljyä)
3 rkl valkoviinietikkaa
1 tl chiliä tai cayenne pippuria
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa

Ohjeet
1. Pilko sipulit silpuksi ja kuullota niitä paistinpannulla kevyesti.
2. Kuori porkkanat ja tee niistä ohuita ja pitkiä suikaleita. (Itse tein tämän tavallisella veitsellä, mutta tähän on olemassa tarkoitukseen sopiva työkalu, joka varmasti nopeuttaa salaatin tekoa.)
3. Sekoita kaikki ainekset suuressa kulhossa hyvin. 
4. Peitä kulho ja laita jääkaappiin tekeytymään viideksi tunniksi tai yön yli. 




                                                 Photos / photographies  ©  Moskvitska

Post a Comment