"Venäläistä nykykulttuuria ja miniopas Moskovaan"



Pages

HAPLAMA – UZBEKISTANILAISET TERVEYSPALLEROT

08/01/2015

Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa vuosi kuin sillä iänikuisella mantralla – terveellisillä elämäntavoilla. 
Uzbekistanilaisiin jälkiruokiin tutustuessani huokasin kerta toisen jälkeen – rasvaa, sokeria, taas sokeria. Kunnes pysähdyin, ehkä tämä! Näitä reseptejä löytyy uzbekistanilaisen ruokablogista täältä. 

Blogisti kertoo kuinka uzbekistanilaiset ajattelevat haplaman olevan erinomainen terveysruoka. Ja onhan pähkinät ja hunaja tunnetusti hyviä terveysruokia. Hän suositteleekin nautittavaksi kaksi palleroa päivässä. Nämä terveyspallerot ovat kuin luonnon omia karamellejä! Pallerot eivät ole ehkä kaikista esteettisemmästä päästä, mutta maku ennenkaikkea. Aijajajai että on hyviä! 

"Syö kaksi palleroa päivässä, jos haluat pysyä kauniina ja voimakkaana."

                                
            Ainekset (12-15 palleroa)
200 g saksanpähkinöitä
4-5 rkl hunajaa
200 g rusinoita
kookoshiutaleita

Ohjeet
1. Murskaa saksanpähkinät. Rusinoitakin voi myös siinä samalla murskata.
2. Sekoita pähkinät, hunaja ja rusinat kulhossa sekaisin.
3. Muotoile massasta pieniä palloja. (Huom! massa on hyvin tahmeaa, joten käsien kastelu kylmään veteen auttaa asiaan…)
4. Kierittele pallerot kookoshiutaleissa.
5. Säilytä jääkapissa. Säilynee hyvin muutaman päivän.


Valokuvat / photographies © Moskvitska

Post a Comment