"Venäläistä nykykulttuuria ja miniopas Moskovaan"



Pages

ROMANOVIN MANSIKAT

09/06/2016

Mmmmm mansikoita. Ne ovat täällä taas! Tai oikeastaan Moskovan toreilla on ollut jo kohta kuukauden ajan mansikoita myynnissä. Torikauppiaan mukaan ne tulevat Krasnodarista, Etelä-Venäjältä.  Romanovin mansikat on kevyt ja elegantti jälkiruoka, joka on luotu alunperin Romanovin hallitsijasuvun Nikolai ensimmäiselle. Venäläiset ateriat ovat usein kovin raskaita, joten tämä jälkiruoka sopii täydellisesti venäläisen aterian päätteeksi.


AINESOSAT (n. 4 annosta)

1- 1,5 l tuoreita mansikoita
1 dl sitruslikööriä (Cointreau on hyvä)
1dl appelsiinimehua (yhden kokonaisen appelsiinin mehu)
appelsiininkuorta
mintun tai sitruunamelissan lehtiä
kermavaahtoa
muutama marenki



OHJEET

Puolita mansikat ja laita ne suoraan jälkiruokakulhoihin. Sekoita appelsiinimehu ja likööri eri astiassa ja jaa se tasapuolisesti jokaiseen jälkkärikulhoon. Ripottele mansikoiden sekaan luomu appelsiinin kuorta. Laita jälkiruokakulhot jääkaappiin pariksi tunniksi. Koristele mintun tai sitruunamelissan lehdillä. Voit myös halutessasi laittaa päälle kermavaahtoa. Pieni marenki kermavaahdon päällä tekee viimeistään Romanovin mansikoista unohtumattoman jälkiruoan.

Romanovin mansikat on raikas jälkkäri kesän hellepäiviin, tosin se ei sovi perheen pienimmille. Mutta ihan hyvin tästä voi tehdä myös alkoholittoman laittamalla liköörin tilalle vaikka sokeroitua sitruunamehua.

Huomioithan, että lain mukaan kommentteihin ei voi kirjoittaa alkoholiin liittyviä asioita, jonka vuoksi poistan sellaisen kommentin. 

2 Comments so far

  1. Onko Venäläiset mansikat yhtä hyviä, kun Suomalaiset?

    Olen joskus päässyt syömään mansikoita suoraan mansikkapenkistä Tanskassa ja Latviassa ja molemmilla kerroilla petyin. Luulin että tuoreet mansikat olisivat yhtä hyviä joka paikassa, mutta ei.

    ReplyDelete
  2. Vastaan jo mansikkakauden ulkopuolta! :D En ole huomannut mitää eroa suomalaisissa tai venäläisissä mansikoissa. Laatu voi tosin vaihdella..

    ReplyDelete